תפילה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/07/16 08:07 כג בתמוז התשעו

שאלה

שלום הרב.

אני לומד ועובד באבטחה.יש שתי משמרות שבהם אני עובד לילה ומסיים ב-7/9 בבוקר.אז שחרית אני מתפלל בנץ,אך עם הזמן קשה יותר ויותר להישאר ער במהלך כל התפילה,הרבה פעמים אני גם מתבלבל ומרגיש שהתפילה כלל לא איכותית,אלא כדאי רק לצאת מידי חובה.

חשבתי לקצר את התפילה ל:ברכות השחר,התורה ,תפילין,ברוך שאמר,אשרי,ויברך דוד עד אחרי שמונה עשרה ומשם אשרי,ברכת היום ועלינו.

כך אני מקווה שהתפילה תיהיה יותר איכותית ורציפה.מה דעתו של הרב על כך?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אתה יכול להתחיל להתפלל יותר מוקדם כדי להגיע לעמידה בנץ.
באשר לדילוגים וכד' עיין בתשובה להלן שכתב הרב עובדיה לפועלים הממהרים למלאכתם.
http://halachayomit.co.il/he/ReadHalacha.aspx?HalachaID=1291