שטיפת כלים חלביים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/07/16 22:07 כב בתמוז התשעו

שאלה

אני שוטפת בכיור בשרי כלים בשריים עם מים חמים-כיור נירוסטה.

אני רוצה לשטוף כלים חלבים, כיצד עלי לנהוג בצורה נכונה, האם לשטוף כיור, אחכ לשים כלים חלביים, או שאסור לשים בכיור הזה כלים חלבים, האם אחרי שטיפה זו צריך לשטוף כיור עם מים רותחים או בין שטיפה לשטיפה.

כדי לא להיסתבך, מעדיפה לשטוף בחדר אמבטיה עם שירותים-האם בלי שם קשר מותר לשטוף כלים בחדר שירותים?

האם מותר לשטוף פרי בחדר שירותים?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אפשר בהיתר גמור לשטוף כלים החלביים בכיור כשהמים קרים לגמרי.
אין להניח בכלל כלים חלביים בתוך הכיור.
אין צורך לשטוף אחר כך את הכיור במים רותחים. צריך להשאיר אותו נקי.
מותר לשטוף כלים וגם לרחוץ מאכלים בשירותים.