גזל

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/07/16 23:42 כא בתמוז התשעו

שאלה

שלום הרב,

נסעתי היום באוטובוס וכשבאתי להכניס את הרב-קו למכשיר כדי לשלם דמי נסיעה, הנהג אמר שהמכשיר לא עובד ואמר לכולם להתקדם ולא שילמנו. זה נקרא גזל? מה אפשר לעשות במצב כזה? לנקב פעם הבאה פעמיים רק על עצמי כדי להחזיר לחברה את הסכום שהפסידו?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לפנים משורת הדין אתה וודאי יכול לתקף פעמיים בחברת הנסיעה הזאת.
אבל מן הדין אפשר שזו אחריות שלהם שמכשיר התקוף יהיה תקין, אם הוא לא תקין הם מזיקים לעצמם ואין חובה לפצות אותם.
אם אתה רוצה לפעול על פי הדין תפנה אליהם לשמוע מה עמדתם.