למה כדאי להיות יהודי?!

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 27/07/16 19:02 כא בתמוז התשעו

שאלה

שלום רב, אני נשואה נישואים אזרחים בחו"ל ובעלי עלה ארצה לפני שנתיים כעת אנחנו מעונדים לגיורה כהלכה בשאלות שנשאל בעלי לא מצאתי להם תשובות

אשמח לתשובתכם

חשוב לי לציין שאנחנו שומרים מצוות והולכים לבית כנסת ושומרים שבתות וחגים כמו כול יהודי כי מבית דתי.

וחשוב לי מאוד שיתגייר בשאלות חוזרות בעלי נכשל על שתי שאלות.

1. למה כדאי להיות יהודי? ולמה להאמין בתורה? ומה זה יהודי בכלל?

2. מה תפקידם של הכוהנים היום ? מלבד לקיים ברכת הכוהנים וברכת הציבור?

כבר פעמיים נכשל על זה בלבד וכול תשובה שאנו מספקים להם לא נותן להם מענה מספק.

מה הן התשובות?!?

תשובה

שלום
במיוחד השאלה הראשונה, היא לא שאלה לאינטרנט, אלא שאלת יסוד לבירור עמוק. היא אחד הדברים הבסיסיים ביותר כשבאים להתגייר.
לכן, אני מציע שתפנו לרב מאזור מגוריכם, או למשפחה שליוותה אתכם, ותמצאו מישהו לשבת ללמוד איתו ברצינות את השאלות הללו.
בהצלחה