חבורה בתוך קבוצה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/07/16 13:06 כא בתמוז התשעו

שאלה

שלום,

בטיול שנתי האחרון התחברנו קבוצה של 5 בנות שנהיה ביניהן קשר ממש טוב וקרוב. בשכבה מכירים אותנו ויודעים שאנחנו 'חבורה' ולכן קצת נרתעים ממנו ומתרחקים כשאנחנו נמצאות יחד.

התורה אומרת על זה משהו? על חבורה שנמצאת בתוך קבוצה?

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

וודאי שצריך לחשוב על כולם ולא להתבדל.
חבורה מתבדלת מזיקה ופוגעת בכל הקבוצה.

יש לכך מקור בכתובים (דברים יד; א) "לא תתגודדו"
על כך פרשו חז"ל (יבמות יג:): 'לא תעשו אגודות אגודות'
מסביר הרמב"ם (בתשובותיו סי' שכט): "...חייבים כל בית ישראל הנקראין בשם יעקב המחזיקים בדת משה רבינו ע"ה להיות כל עדה וקהל מישראל – אגודה אחת, ולא תהיה ביניהם מחלוקת בשום דבר בעולם"

צריך זהירות רבה בדרך שמפרקים חבורה, מפני שיש בנות שהדבר מאוד יפגע בהן.
אני ממליץ לפנות למחנכת או ליועצת כדי שתנהלו תהליך נכון בפתרון הבעיה.