פרחי באך

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 27/07/16 11:54 כא בתמוז התשעו

שאלה

שלום הרב, אני נמצאת בתהליך של טיפול באמצעות פרחי באך כבר חצי שנה בשביל איזון בנפש ובגוף. זה תהליך עמוק והדרגתי אבל אני מרגישה שזה משפיע עלי. בתחיל הטיפול שאלתי את המטפלת אם יש בעיה של כשרות והיא אמרה לי שלא (היא לא דתיה). היא מכינה לי בקבוק 30 מ"ל שיש בו ברנדי כשר ומים מינרליים ומקסימום 16 טיפות של תמציות צמחים- רק צמחים ולא חיות. לאחרונה גיליתי שיש בעיה של יין נסך עם התמציות. הן מופקות אנגליה כשיש בעיקר מים מינרליים ותמציות פרחים ו10% ברנדי של גויים.

את התמצית שהיא מכינה לי אני לוקחת מתחת ללשון 4 טיפות 4 פעמים.

הבנתי שאפשר להקל כי זה לא דרך אכילה וזה מינון קטן מאוד ולצורך בריאותי. האם זה נכון? אני חצי שנה בתהליך ויהיה לי קשה מאוד לעצור ולהפסיק באמצע.

תודה רבה!!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד

יש פרחי באך כשרים וראוי להשתמש בהם. אם אי אפשר לבלוע בתוך כפסולה כך שלא תהיה הנאה מיין נסך. בשעת דחק גדולה אפשר להניח מתחת ללשון בלא הנאה

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן