סנדקאות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 27/07/16 02:31 כא בתמוז התשעו

שאלה

כבוד הרב שלום.

אני בן 23 התחתנתי לפני כשנה עם בחירת ליבי.

אני ואשתי מאוד אוהבים אם כי לפעמים יש ביננו ויכוחים (כמו בכל זוגיות בריאה).

אנו מתכננים להביא ילד לעולם ואשתי מבקשת ממני שאבי לא יהיה הסנדק משום שהוא אינו אדם ששומר שבת ומפני שהיה לו מקרה של בגידה. גם למשפחתי וגם למשפחתה של אשתי ברור שאבי יהיה הסנדק על הילד הראשון אח אשתי מקשה בדבר מפני שאינו שומר שבת.

אני מאוד מכבד את אבי, אני בן יחיד לאחר 4 בנות ולי ולאבי יש קשר טוב מאוד, אני יודע שאם אני לא אתן לו להיות סנדק על הבן שלי זה משהו שיכאב לו ויפגע בו, לא יודע מה לעשות מפני שמצד אחד זה כיבוד אב ואם שאני חייב בו ומצד שני שלום בית שאני רוצה בו ועומל בשבילו כל יום.

אבי אולי אינו שומר שבת אבל אינו אדם רשע וכן יש מצוות שהוא מקיימם.

תודה רבה, אברהם.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד

שאלה זו כדאי לשאול מעט לפני הלידה אי"ה. ולפי הנתונים יצטרכו להכריע. נראה לי שלא כדאי להתעסק בכך עכשיו.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי