תשעת הימים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 26/07/16 07:49 כ בתמוז התשעו

שאלה

בס״ד

שלום רב,

אני ובעלי מנהלים אורח חיים כמעט דתי לגמרי. שומרים שבת, מנהגים, תפילות...

ברוך השם מיום ליום מתחזקים.

סגרנו טיסת נופש לאחר המון זמן שחיכינו וקרה דבר שמעולם לא קרה לי, אני תמיד אחראית ובודקת בכל הקשור לדת, ונופש שלנו יוצא בדיוק בתשעת הימים.

אני חוששת אך אין לנו כעת אפשרות לבטל.

מה עושים? האם אפשר להסתדר?

תודה רבה

תשובה

שלום
אכן 'משנכנס אב ממעטים בשמחה', ולכתחילה זה לא הזמן המתאים לנופש.
אבל מכיון שזה כבר נקבע ומדובר בהפסד כספי, אפשר לצאת, ובלבד שמדובר במנוחה ורגיעה, ולא בבילוי שכולל מוזיקה, שחייה (לאשכנזים) ואווירה עליזה.
כל טוב