בשר מחוץ לירושלים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 26/07/16 06:27 כ בתמוז התשעו

שאלה

"****** אבי 26/07, שאלה 429 ******

שלום כבוד הרב,

בקיצור ש""ע נאמר בדין אכילת בשר מראש חודש אב:

א: ""המנהג בעיר הקודש ירושלים ת""ו, שאין אוכלים בשר מיום ראש חודש אב עד יום עשרה באב, ויום העשירי בכלל האיסור. ומנהג הספרדים להקל באכילת בשר ביום ראש חודש אב עצמו. ויש מחמירים גם בראש חודש. [שו""ת יחוה דעת חלק א' סימן מא]. ""

ולאחר מכן יש עוד הרבה הלכות נוספות בנושא.

להלן שאלתי.

אני מבין ממה שכתוב שהמנהג רק בעיר ירושליים? כלומר מחוץ לירושלים מותר לאכול בשר, וכל הדינים בנושא קשורים לתוך ירושליים בלבד?

תודה,

אבי"

תשובה

שלום
הכוונה היא שזה היה מנהג אנשי ירושלים (גם אם הם מחוץ לירושלים).
בפועל - האשכנזים לא אוכלים מראש חודש אב (כולל ראש חודש), והספרדים כפי שמופיע בשאלה.
כל טוב