התנדבות בתשעת הימים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/07/16 22:17 יט בתמוז התשעו

שאלה

שלום הרב

אנו רוצים להוציא את החניכים שלנו (כיתה ה') להתנדבות מסויימת, לא סגור בדיוק איזה, בתשעת הימים. השאלה היא האם מותר לעשות את זה בתשעת הימים, זה חוויתי בשבילם וכנראה שיהנו בהתנדבות

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בתשעת הימים אסור לשמוח - אבל החובה לסבול, להתענות היא רק בתשעה באב.
כדי להעצים את החיבור לתשעת הימים, תקדימו להתנדבות פעילות חינוכית שתדגיש שההתנדבות מבטאת אהבת ישראל. כך תהפוך ההתנדבות הזאת לפעולה מתבקשת בתשעת הימים כתיקון לשנאת חינם בגללה חרב הבית השני.