מה זה הרהורי עבירה?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 25/07/16 20:52 יט בתמוז התשעו

שאלה

מהם הירהורי עבירה? האם זה קיים גם אצל בנות?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לק"י

תודה!
פשוט תודה לך על השאלה הנפלאה!
יש כל כך הרבה פעמים שאנחנו צוללים לשאלות ומחפשים תשובות על דברים מורכבים, שתזכורת, כמו השאלה שלך, לגבי המושגים שאנחנו משתמשים בהם כל כך נצרך.
אז תודה!
והאמת, סליחה.
סליחה שלא פתחתי בשלום,
אז:-

שלום לך!
השאלה שלך פשוט חיונית בשביל כל כך הרבה שואלים שמשתמשים, בשאלה או בראש, במושג הזה.
מה זה באמת ´הרהורי עבירה´? מה זה אומר?
נתחיל בתשובת "המידע" של השאלה.

בגדול, זה מדבר על הרהורי זנות וניאוף.
כן, אני אומר את זה ככה בבוטות כי חשוב לדעת את זה, ולפעמים הצורה הישירה הזו עוזרת לנו לעבד את זה – "ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם אשר אתם זונים אחריהם".

כן, יש שלוקחים את זה למקום הכללי של כל הרהור של דבר עבירה, וגם אם זה לא הפירוש המקורי יש בזה אמת.
יש בזה מקום שגם כן צריך להרהר מלעשות דבר שהוא אסור, כי לא פעם המחשבות הללו מייסרות אותנו כשלעצמן (וודאי אם גם נעשה מעשה).

אז האם זה שייך בבנות?
בין כך ובין כך זה שייך בבנות.

אז מה התשובה האחרת שהיא לא "מידע"?
תשובה של "תוכיות".

לא פעם אנחנו מחפשים לדעת שאנחנו בסדר, שלא חצינו למקום שאנחנו לא אמורים.
למה?
כי ברגע שעברנו את הקו שלא הצלחנו לעשות משימה בשלמותה, אז אנחנו מרימים ידיים ואז מתייאשים ממה שאנחנו כן מסוגלים.
אחד מההתמודדויות בדור הזה, בין לבנים ובין לבנות, הוא הנושא של הרהורי עבירה וכל מה שקשור לנפילות באינטרנט.
אמנם בשאלה שלך לא נגעת בזה, אבל גם אם מתעורר אצל מישהו או מישהי מחשבה והרהור עבירה זה לא Game Over.
זה ממש לא ככה בתפיסה האמונית שלנו.
בתפיסה האמונית שלנו, יש שני מישורים.
יש מישור שהוא אומר שיש פה משהו שקרה, וזה אמיתי שקרה משהו, אבל יש גם תקווה גדולה שהקב"ה מצרף מחשבה טובה למעשה כשזה לדבר מצווה.
זה לא אומר "אללה בלאגן, מחשבות והרהורים כנסו פנימה!". ממש לא!
הרי אם מישהו מתמיד בזה, רבינו יונה מגירונדי, בהתחלה של ספרו "שערי תשובה" מדבר על זה שזה כמו כלב ששב על קאו (הקיא שלו).
לא מחשבה מלבלבת במיוחד, כי זה לא.
זה אומר שהכלב פשוט פלט משהו החוצה שמסוכן לא, לא עיבד את זה באמת, אבל שב ומנסה לעבד את זה שוב ולהשאיר את זה בפנים.
כשיש הרהור עבירה האינסטינקט שלנו הוא להקיא את זה מתוכנו, וזה טוב.
גם אם ההרהורים מתמידים, עדין אפשר לפלוט את זה החוצה, אפשר לעזור לנו לצאת מהטראומה ולהמשיך במשחק החיים מתוך חוזק שצומח דווקא מתוך ההתמודדות הזו, ולא למרות ולא מקצה גומלין או שיפורים. מקצה של חיים אמיתיים בעלי חיות.

אני מקווה שזה עזר לך ולאחרים בהבהרת המושג, וכמובן שאם יש עוד שאלות בנושא זה או אחר, אנחנו תמיד פה.
ישר כח!
נתנאל
netanelweil@gmail.com

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן