מניעת התבוללות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/07/16 20:44 יט בתמוז התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב !

לפני 7 שנים בערך, 2 מאחיותיי הגדולות יצאו עם ישמעאלים (ימח שמם). כאשר המשפחה ובפרט ההורים גילו זאת חרב עליהם עולמם. האחות הקטנה מבין ה-2 התנתקה מהגוי ברוך ה׳ והיום הקימה בית יהודי עם בעל יהודי כשר. האחות הבכורה, לדאבוני הרב, המשיכה את הקשר עם אותו ישמעאל ימח שמו, על אף כל השכנועים, ההסברים והתפילות אחותי הבכורה המשיכה להיות עם הישמעאלי (ימח שמו) הזה. אמא התייעצה עם רבנים ומומחים מ״יד לאחים״ שהורו לה להמשיך להיות בקשר עם אחותי בתקווה שזה יניא אותה מלהמשיך עם הקשר הארור הזה.

בשבוע האחרון, חורבן נפל עלינו כאשר התבשרנו שאחותי בהריון. החלטתי שאני גוזר על עצמי תענית יחיד השבוע (בלי נדר) ומקבל כל מיני חומרות בבין המיצרים (לא לאכול בשר ויין, לא להסתפר ולהתגלח וכו׳). אני צם משום שכואב לי על התינוק שעתיד להוולד לאבא ישמעאלי ולאמא יהודיה, שכל דת משייכת את הילד אליה. הילד יהודי זה ברור לי. אני כועס על אחותי, איך היא יכלה לבגוד ב-ה׳ ?! לבגוד במשפחה ?!

אבל השאלה שלי, כבוד הרב :

1. מה עלי לעשות כדי שהילד יגדל להיות יהודי כשר ?

2. ואיך להתייחס לאחותי ? לנדות אותה ? לקבל אותה ? לקרב אותה ?

3. ואם היא בעתיד תרצה להביא ילדים נוספים מהגוי הזה. מה עליי לעשות ?

בתודה מראש,

ש.כ.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הנושא כואב וקורע לב.
אבל אתה לא אשם.
אתה לא צריך לקחת אחריות על עצמך. זה מעשה של אחותך והיא תתן על כך את הדין.

בשאלה איך להתייחס לאחותך צריך לקבל עצה מהחברים היקרים שמתמסרים לנושא בארגון 'יד לאחים'.
הם עוסקים בכך והם מומחים לכך - תשאל אותם ותפעל על פי ההנחיה שלהם.

בשורות טובות ישועות ונחמחות