בחירת שם לילד

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 25/07/16 19:38 יט בתמוז התשעו

שאלה

כבוד הרב שלום,

רעייתי בשבוע 37, ואנו מתלבטים ביחס לשם לתינוק בע"ה.

כשומרי מסורת הקפדנו תמיד לבחור שמות מהמקורות. אלו העדפות שלנו

בסדר הבא עם ההתלבטות. נודה לדעת הרב:

1. "צור" - (עדיפות ראשונה) אני שגם שם השם אך נזכר גם בהקשרים נוספים. האם מומלץ?

2. אלעד - דמות טראגית אך כיום קראתי שדווקא סמל להתחדשות וגאולה

3. יאיר - גיבור מקראי, העובדה שישב בגלעד היא גם זיכרון לחבל ארץ זה

אודה לדעת כבודו.

צחי לוי.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד

באופן כללי כדאי לחכות ללידה יש הרבה דברים שמתחדשים סביבות הלידה והרצון להודות לקב"ה. כמו אנו בפני החגים ויתכן שתרצו שהבן שלכם יבטא מסר מסויים. בכל אופן כל ההצעות טובות

שיהיה בהצלחה ובשמחה

יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
בודאי שצור הוא שם מתאים.