יעוץ בדיני מעשר וצדקה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 25/07/16 10:21 יט בתמוז התשעו

שאלה

שלום רב,

יש לי שאלה בעניין צדקה ומעשר.

אני ואשתי מתחזקים בתשובה בשנה האחרונה. ולאחרונה דיברנו על מצוות הפרשת המעשר... ועל הצדקה בכללי. ראיתי גם הרצאה בנושא.

במקרה, או שלא במקרה, היום אשתי דיברה עם איזו אישה מהשכונה שאנחנו בקושי מכירים... ומשיחה בטלה וסתמית התברר שהמשפחה בקושי כלכלי ומינוס, והאשראי בוטל והבנק לא מוכן לתת הלוואה וכו'. האישה שפכה את ליבה בפני אשתי על מצבה. בדיוק אני ואשתי התלבטנו האם לתת כסף לצדקה, ועל פניו נראה שה' גילגל לנו נסיון משמים.

השאלה האם נבון ונכון מבחינה הלכתית לרוץ לעזור למישהו ככה מעכשיו לעכשיו כשבקושי מכירים את מי שעוזרים לו? ובכלל איך עדיף לנהוג במצב כזה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד

אפשר לתת חלק מהמעשר והשאר לתת לגופים מסודרים. להמשיך ולבדוק את מצב המשפחה.

בהצלחה
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ