מדוע בתשעה באב אחר חצות מותר לשבת על כסא?

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 29/07/17 20:39 ו באב התשעז

שאלה

לכבוד הרב

מדוע בתשעה באב אחר חצות מותר לשבת על כסא (מה המקור למנהג הזה?..), הרי הבית המקדש נשרף בדיוק אז אחר הצהריים לפנות ערב? בזמן הכי חמור מותר לשבת??

תודה מראש .

תשובה

שלום

המקור לכך הוא מנהג האר"י. והטעים- משום שבתשעה באב בשעת מנחה נולד המשיח, ומשום שחשבו ישראל באותו זמן שיהרגו את הציבור כולו, וכשראו שמציתים ההיכל הבינו שד' מכלה כעסו בעצים ואבנים ויש להם תקוה, ולכן יש בכך דוקא בשעת הצתה כעין נחמה.

כל טוב