ביטוח תכולת דירה למרות רוחו של הבעל

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 24/07/16 19:57 יח בתמוז התשעו

שאלה

בעלי לא מוכן לעשות ביטוח תכולת דירה כי הוא טוען שהוא "בעל אמונה" ומה שצריך לקרות יקרה ואם נגזר משהו לא יעזור לנו שום ביטוח ושום כלום ואם אנחנו צריכים לסבול נניח צער אז אם יהיה ביטוח אז ה' יביא בדרך אחרת וכו וכו...

אני מבינה את טענותיו....ומאמינה בהם! ובכל זאת אני רוצה בשביל השקט הנפשי שלי כן לעשות ביטוח תכולה....זה שווה לי את ה100 שקלים בחודש בשביל שרט נפשי...יש הרבה פריצות באזור ויש לנו ריהוט חדש ויקר ואני לא בדרגה שלו כנראה בבטחון ואמונה...

הבעיה שהוא מכריח אותי להתנהג כדרגתו.....בעצם זה שהוא לא מוכן שאעשה ביטוח!!

לדעתי זה סוג של אלימות כלכלית כזאת...לא לאפשר לי הוצאה כזאת וממילא את השקט הנפשי שלי....

הוא טוען שאין דבר כזה אלימות כלכלית וזה טענה חילונית / גויית...

הוא מחוייב לי רק מה שהתחייב לי בכתובה ובפירוש לא כתוב שם "שקט נפשי" או ביטוח דירה וכדומה....

מה לעשות???

יש לציין שאני המפרנסת היחידה בבית!!

תשובה

ודאי שאת צודקת. זו אכן אלימות כלכלית.
הטענה שזו טענת חילונית היא קשקוש.
הבחור התחייב בכתובה לפרנס את אשתו ולנהוג כלפיה באמונה, זה כולל גם ליצור לה שקט נפשי. לא רק שהוא לא מפרנס הוא רוצה למנוע ממך לשלם מכספך את השקט נפשי שלך.
אין מילים...