מועדים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 24/07/16 13:52 יח בתמוז התשעו

שאלה

שלום,

אשמח לדעת את התשובות לשאלות הבאות:

1. בקשר לספירת העומר: אם תלמידי ר' עקיבא הפסיקו למות בל"ג בעומר, למה ישנם אנשים שממשיכים את מנהגי האבלות עד חג השבועות? שהרי כבר אין מה להתאבל.

2. בקשר לחג ט'ו בשבט: אומרים שארץ ישראל עשירה והתברכה בשבעת המינים. שאלתי היא האם מינים אלו קיימים רק בארץ או בכל העולם? במידה והם גם קיימים במדינות אחרות - מה הייחוד של הארץ שלנו שהתברכה בשבעת המינים?

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. מנהגי אבלות הם לג יום, ועל כן יש צורת ספירה שונות, אבל לכל ההסברים צריך להגיע ל 33 ימי אבלות. לפי שיטה מסוימת נגמרו למות תלמידי ר"ע בל"ג בעומר, אבל הנושא לא ודאי ויש מדרשים שונים.
ב. יש ארצות שיש בהם שבעת המינים. אבל המקום קטן כל כך מזג האויר מפריע מגדול לגידול, וכדי שכל שבעת המינים יגדלו יחד יש צורך בתזמוני מזג אויר מיוחדים. עיין נגה הראובני בעניין שבעת המינים.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ