בישול דגים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 24/07/16 13:51 יח בתמוז התשעו

שאלה

שלום,

בעבר שאלתי על בישול דגים ואשמח לחידוד:

נאמר לי מכם ש: "לכתחילה אין לבשל דג בסיר בשרי. יש שהקלו בתנאים מסוימים, אבל לכתחילה יש להצריך סיר מיוחד לדגים"

אם כך, עלי לדאוג לסיר מיוחד בו אבשל תמיד את הדגים. האם עלי לדאוג גם לכפות מיוחדות איתם אערבב את הדגים? וקרש חיתוך מיוחדת בה אשתמש במסגרת בישול הדגים?

שהרי אם נאמר לי שבשביל דגים יש צורך בסיר מיוחד (כי דג איננו בשרי ואיננו חלבי) אז גם צריך לבישול כלים מיוחדים, לא?

תודה רבה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אמנם העולם מקילים בכך אבל מכיוון שבשלחן חי כתב להחמיר, מן הראוי שיהיה סיר מיוחד, אבל בודאי שלא החמירו בכלים וכדו'.

בברכת התורה והאארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ