אבקת חלב נוכרי

חדשות כיפה רבני כושרות 24/07/16 11:19 יח בתמוז התשעו

שאלה

שלום רב,

1. אשמח אם תוכלו לעשות לי סדר בעניין אבקת חלב נוכרי,חיפשתי באתר ולא מצאתי תשובה מסודרת.

אני רוצה להבין האם זה חומרא או שזה מצד הדין ואם זה מצד הדין איך הרבנות מתירה את זה?והאם באמת בימינו צריך לחשוש שמערבבים חלב כשר בחלב לא כשר ואז מייצרים מזה אבקת חלב שאינה כשרה?

2. ועוד שאלה אחרונה האם צריך לעשות התרת נדרים לספרדי שלא אוכל אבקה אם הוא רוצה לאכול...תודה!!

תשובה

1.באמת שאיני מבין כיצד כבודו לא מצא באתר כושרות התיחסות מסודרת על ענין זה, שהרי יש על זה כמה מאמרים מקיפים.
עיין
http://www.kosharot.co.il/all_hadracha.asp?cat=3418
2. זה לא קשור ל"עידה" זו אחר אחרת כי אין בזה מנהג לפי עידות כי זה דבר שהמציאו אותו רק לפני כמה שנים.