פסיכולוגית

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/07/16 17:06 טז בתמוז התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני בחורה דתייה ב"ה בת 19 ולפני כמה שנים עברתי התעללות מינית והוריי החליטו שאני צריכה לטפל בזה וללכת לפסיכולוגית.

כרגע אני מטופלת אצל פסיכולוגית כבר חודשיים בערך.

הטיפול הולך טוב אבל אני לא באמת מרגישה שאני צריכה טיפול, אני לא סובלת מחרדות או משהו כזה אבל הפסיכולוגית אומרת שזה חשוב.

בנוסף לכך אני מרגישה שאני קצת חוטאת כאילו אני אמורה להאמין שהכל לטובה אבל זה מתנגש עם זה שאני הולכת לפסיכולוגית ובוכה אצלה על המקרה שקרה ובנוסף אני מרגישה אשמה על כך שאני מדברת על כך עם הפסיכולוגית שלי אבל עם ה' לא מהבושה..

מה לעשות? האם הטיפול הוא נכון?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד

חאד חשוב לטפל טיפול מקצועי. כשם שמטפלים הכל פצע שעובר על אדם. וב"ה היום יש ידע לטפל ואי"ה הטיפול יעזור.

צום הרביעי לששון ולשמחה
יהודה הלוי עמיחי