דחוף! נישואין בגיל מסוים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 22/07/16 17:01 טז בתמוז התשעו

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה,

אני בן 13 ובת דודה שלי מדרגה שנייה הציעה לי לנסות להיות חברים או ידידים או משהו בסגנון הזה. אמרתי לה שכן. היא אתאיסטית ולא מאמינה בקיום אלוהים ושאלה אותי אם אני ארצה להתחתן איתה. האם יש אפשרות הלכתית להתחתן בגיל כזה? מה שכן, איזה אנשים יכולים להעיד בקידושין ומהו נוסח כתובה אשכנזית או בנוסח חב"ד?

תודה רבה.

תשובה

שלום
מבחינה הלכתית אפשר להתחתן מגיל 13. אבל אני לא מכיר אף רב שחושב שזה נכון להתחתן כיום בגיל כזה.
לי החוק אסור להתחתן בגיל כה צעיר.
ממילא, לפתח קשר בין בן לבת, כאשר נישואין אינם עומדים על הפרק, זהו דבר אסור ולא בריא.
ובלי קשר, קשה מאוד לבנות בית של אדם מאמין בקדושת התורה והמצוות עם אדם שאיננו מאמין.
בקידושין יכולים להעיד גברים מעל גיל בר מצווה, שומרי תורה ומצוות, ובמיוחד שבת וכשרות.
נוסח של כתובות אפשר למצוא באינטרנט
כל טוב