דגים כשרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/07/16 16:33 טז בתמוז התשעו

שאלה

אני מעוניין לגדל דגים כשרים (סרדינים, מקרלים) בטנק, למטרות אכילה. ואני מעוניין לגדל אותם במקביל למזינים שלהם (זאופלנקטון) ולמזינים של המזינים שלהם (אצות) בצורה אקולגית (בשביל למנוע השקעה חיצונית). יודע אני שהדגים המתוארים כשרים, וברור לי שמכיוון שזאופלנקטון הוא הדבר היחיד שהם אוכלים, אז מין הסתם מותר להאכיל אותם. אבל רציתי להיות בטוח בנושא.

באתי לשאול האם ישנה בעיה מבחינת כשרות לגדל דגים כאלו, ולהאכיל אותם עם מה שמוגדר כשקץ כמו זאופלנקטון? ואם כן באילו דרכים ניתן לנקוט על מנת לשמור על הסביבה כשרה כמה שיותר ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה.

אין איסור להאכיל את הדגים בדגים טמאים. לכן אתה יכול לעשות את הגידול הזה.

בהצלחה

בברכה נאמנה
יהודה הלוי עמיחי