תבניות אלומניום

חדשות כיפה רבני כושרות 22/07/16 16:17 טז בתמוז התשעו

שאלה

בס"ד

שלום רב,

בחנות פרטית שמוכרים בה כלים חד פעמיים בתפזורת, קנינו תבניות אלומניום. בבית שמנו לב שאין על התבניות הטבעה של חותמת כשרות. (בחלק מהתבניות כן הייתה חותמת). שמנו לב לדבר רק לאחר שאפינו והשתמשנו בחלק מהתבניות.

מה דין התנור והמאכלים שהיו בתבנית?

תשובה

בזמן רידוד האלומיניום יש שימוש בשמן כדי לקרר את המתכת. כמעט כל השמנים שמשתמים לכך הם ממקור מינירלי ואין בהם בעיית כשרות. אולם יתכן שיש גם שימוש עם שמן מין החי ולכן ראוי ונכון לרכוש עם הכשר מוסמך. אבל מכמה סיבות ניתן לומר שבדעבד האכול מותר,והתנור לא צריך הכשרה.