השתתפות בניסוי קליני הדורש חילול שבת

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 21/07/16 10:06 טו בתמוז התשעו

שאלה

למחלה הכוללת התקפים קשים של כאב קיים ניסוי קליני בארץ.

הניסוי הוא רנדומאלי, משמע בתחילת הניסוי יש סיכוי של 33% לקבל את התרופה ובהמשך הניסוי בטוח שהתרופה תינתן.

הניסוי דורש, מילוי יום יומי של יומן אלקטרוני, כולל שבת.

האם מותר להשתתף בניסוי קליני זה?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

אם אין דרך אחרת לבצע את הניסוי יש מקום להתיר. לא נראה לי שזה המקרה. אני מניח שלמבצעי הניסוי השבת לא משמשת כמשהו מיוחד

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן