זוגיות

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 21/07/16 00:16 טו בתמוז התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב רציתי לשאול אותך שאלה אני נולדתי למשפחה דתייה לאומית ואני חוזרת ביתשובה כלומר אני הולכת לפי דרך החרדיים ורציתי לישאול שאלה יש לי קרוב משפחה שהוא בן 19 והוא לומד בישיבת אור החיים בירושלים ואני מאוד אוהבת אותו אני רואה אותו בתור מישהו שהוא יהייה בעלי לעתיד שאני יוכל ליבנות איתו בית של יראת שמיים וביזכותו אני הישתנתי לטובה ובאמת כל פעם שאני רואה אותו אני מוכנה לתת ולעשות הכל למענו רציתי לישאול אם אנכנו מתאימים וגם חשבתי אולי אם אני יכולה להתחיל לדבר איתו ולספר לו הכל אבל אנכנו לא מדברים בטלפון כי אסור רק שאנכנו מיתראים פנים מול פנים אנכנו מדברים רציתי לישאול אם אני יכולה לעשות אם זה מה שהוא כי כל פעם שאפילו חברות שלי באות ומדברות איתי על בנים אני לא מיתייחסת אני רק מרוכזת בו אני אפילו לא חושבת על בנים אחרים ורציתי לישאול אם אני יכולה להיתפלל על הזיווג יום שישי הבא הוא בא אלינו בעזרת השם מה אתה חושב שאני צריכה לעשות וביזכותו אני חזרתי ביתשובה מאהבה ולא מיכפייה בבקשה הרב תעזור לי אני לא יודעת מה אני צריכה לעשות אני מאוד רוצה שאנכנו ניהייה הזיווג ונקים בית נאמן

תשובה

איך אוכל לדעת אם אתם מתאימים אם איני מכיר אתכם?
ודאי שאת יכולה להתפלל על הזיווג.
ציער אותי שתיארת את המעבר שלך מהציבור הדתי לאומי לחרדיות כחזרה בתשובה. אם התחזקת בקיום מצוות מצוין, אך להפוך לחרדי לדעתי זה כמעט ההפך מחזרה בתשובה.
גם בציבור הדתי לאומי יש בעיות רבות אך הציבור החרדי סובל מבעיות קשות עוד יותר של התנתקות מהחיים הטבעיים, מהמוסר בטבעי (למשל שמי שהולך לצבא אם בכלל הוא סוג ב) ועוד כל מיני הנהגות מוזרות ולא טבעיות (ביגוד שלא מתאים לארץ...ועוד(עוד דוגמה קטנה ממה שכתבת לדבר פנים אל פנים מותר אך בטלפון אסור? למה...?)