הפלה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 14/07/16 11:35 ח בתמוז התשעו

שאלה

שלום,

יש לי שאלה אני לקחתי גלולות וכניראה הגלולות לא עזרו ממש..נכנסתי להריון מהבן זוג שלי אנחנו לא נשואים אבל גרים ביחד לכל דבר..

עכשיו כיום אנחנו לא רוצין עדיין להיתחתן בלחץ בגלל ההריון אבל מצד שני אני פוחדת מאווד לספר להורין שלי ההורים שלי הם דתיים לאומיים ויקבלו את זה לא יפה ילחצו עלינו להיתחתן ואנחנו לא רוצים בלחץ הזה אז חשבנו לעשות הפלה הבן זוג שלי מאוד לא רוצה לעשות אבל רציתי לברר אם מותר מההלכה בכלל להפיל בשבוע חמישי שישי?

ואם כדאי להפיל או להשאיר את התינוק אבל בלי חתונה כרגע.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

בשבוע שישי אין להפיל.
שאלת החתונה והלידה, היא תלויה בהרבה דברים מסביב, וזה צריך ייעוץ מאנשים שמכירים אתכם ואת ההורים שלכם. קשה לכתוב תשובה כשאין את כל הנתונים הסביבתיים.

שבת שלום
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ