אבלות י"ב חודש

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 13/07/16 19:25 ז בתמוז התשעו

שאלה

שלום רב כבוד הרב,

1. מותר לנסוע לבית מלון אחרי ה30 ימי אבל? (במקרה זה זו אמא שלי)

2.מותר לנסוע לחוץ לארץ אחרי ה30 ימי אבל?(במקרה זה זו אמא שלי)

3. מותר לקנות רכב גם אחרי שלושים ימי אבל? והאם האישה יכולה לקנות? (לא הבעל).

תשובה

שלום
1. אם זו נסיעה לשם מנוחת הנפש במסגרת משפחתית מצומצמת, מותר.
אך לא למשהו בקבוצה גדולה עם פעילויות הוואי וכיוצא בזה.
2. כנ"ל. ובלי קשר לאבילות, זה כמובן בתנאי שזו יציאה מותרת לחו"ל.
3. כן וכן.
והמקום ינחם אתכם בתוך שאר אבלי ציון וירושלים ולא תוסיפו לדאבה עוד