תיקון רחל ללא וידוי

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 13/07/16 04:46 ז בתמוז התשעו

שאלה

****** אבי 13/07, שאלה 419 ******

שלום כבוד הרב,

נאמר בהלכה :""בכמה מקומות נוהגים לומר וידוי קודם אמירת תיקון חצות, וכן מנהגינו. אמנם אם אומרים את התיקון חצות סמוך לתפלת מנחה, אין ראוי לומר וידוי קודם התיקון, אחר שאומרים וידוי במנחה""

להלן שאלתי.

במקרה המתואר שלא נדרש לומר וידוי קודם תיקון חצות, בעצם מאיזה משפט מתחילים את תיקון רחל? (כי אני רואה בסידור שתיקון רחל מתחיל עם הוידוי. אבל איפה נחשב סופו)

תודה,

תשובה

שלום
הווידוי מסתיים במילים 'ואנחנו הרשענו'.
ולכן יתחיל במקרה זה מהמילים 'מה נאמר לפניך'.
כל טוב