עבודה זרה בסרטים

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 12/07/16 23:01 ו בתמוז התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב.

האם מותר לראות סרטים או סצנות מסרטים בהם יש עבודה זרה? משום שאני כביכול נהנית מכך (לדוגמא- חתונה נוצרית שנכללת בסרט איכותי ומהנה). אם אסור, זה נחשב שעברתי על עבודה זרה? מה ניתן לעשות?

תודה רבה

תשובה

שלום
כתוב בשולחן ערוך - “אסור לשמוע כלי שיר של אלילים או להסתכל בנוי אלילים כיון שנהנה בראייה” (יורה דעה, קמ"ב, ט"ו). וכתב על כך הש”ך - “פירוש באלילים עצמם שנעבדו אסור להסתכל בהם לראות נויין, אבל צורות שנעשו לנוי ולא לעבוד מבואר בתוס’ והרא”ש דמותר”.
כלומר אסור להסתכל (כלומר הסתכלות בכוונה, לא ראייה שאיננה בכוונה) על צורות שנעשו לשם עבודה זרה או על איך שהם עובדים.
גם אם הסתכלת, זה לא נחשב חלילה שעברת על עבודה זרה. וצריך לשוב על כך, כמו על כל עבירה - בחרטה, וידוי לפני ה' וקבלה לעתיד שלא לשוב לכך.
כל טוב