בגידות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/07/16 16:07 ו בתמוז התשעו

שאלה

אני חייבת הסבר

איך יכול להיות שאם אישה בוגדת בבעלה (ולא משנה אם היה רשע או לא), בית הדין הרבני לוקח ממנה הכל.. ואילו גבר שבוגד, יגידו לאישה לסלוח לו!!! לסלוח!!

איך???

ועוד כל זה.. אם בגד- לא יפעילו עליו גזרות כלכליות!! על האישה כן!

למה??

מה זה??

אני פחות חשובה?? אני זבל?? מה אני??

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מעולם לא שמעתי שכך בית הדין פוסק.
לא שמעתי שלוקחים הכל מאישה שבוגדת בבעלה.
ולא שמעתי שאם הבעל בוגד דורשים מהאישה לסלוח.
אני לא חושב שאת פחות חשובה ובוודאי לא זבל.
עם זאת גם אישה שבוגדת בבעלה וגם בעל שבוגד באשתו - שניהם עשו מעשה רע ומכוער מאוד.