תיקון המחשבה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/07/16 15:57 ו בתמוז התשעו

שאלה

שלום הרב אדם שפוגם בראיה שלו הוא פוגם במחשבה שלו בנפש שלו שאלתי היא האם יש דרך לתקן פגם זה לחזור להיות עובד ה' טהור(אני חושב שפגם כזה יכול גם להתבטא בצחוק מבדיחה גסה...)תודה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

ברור ופשוט שלכל דבר יש תיקון.
גם אם נראה תחילה שהחטא פגם בתמימות והיא לא תשוב.
לאחר תשובה ותיקון גדול נוצרת תמימות גדולה ורחבה יותר מהתמימות הראשונה.
לא לחינם נאמר שבמקום שבעלי תשובה עומדים אין צדיקים גמורים יכולים לעמוד.
רק עליך לזכור ש-'לפום צערא אגרא', כדי להגיע לתיקון גדול ואמתי צריך לעמול קשה מאוד.