מעבר דירה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 12/07/16 13:59 ו בתמוז התשעו

שאלה

שלום כבוד הרבבשעה טובה קיבלנו את דירתנו החדשה שרכשנו לפניי 3 שנים. קיבלנו אותה כבר לפניי כמה חודשים ורק עכשיו מסיימים עם השיפוצים וקנייה של הדברים החשובים. רציתי לדעת האם יש בעיה כלשהי לעבור דירה ולקנות דברים לבית בתקופת בין המצרים. תודה

תשובה

שלום
יש שנהגו לא להיכנס לדירה חדשה בבין המצרים משום שזה לא סימן טוב, אבל מעיקר הדין אין בכך בעיה, ובפרט אם יש צורך. וכן אפשר לקנות דברים לבית.
ומכיון שאלו דברים שמיועדים לכל המשפחה, מברכים 'הטוב והמטיב', ולא שהחיינו.
וכל זה עד ר"ח אב.