שפיכת זרע לבטלה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 12/07/16 04:47 ו בתמוז התשעו

שאלה

בס״ד

שלום כבוד הרב

יש לי שאלה לגבי זרע לבטלה שחקרתי די הרבה זמן בנושא עם לא מעט רבנים

להלן המסקנות שהגעתי אשמח את דעתך על הנושא.

המושג אוננות נגזר כפי הנראה ממה שמסופר בתורה על אונן בכור יהודה, שאף על פי שהיה נשוי, לא רצה לקיים יחסים עם אשתו, כדי שלא תתעבר. וכך מספרת התורה בעניין זה: (בראשית ל"ח פסוקים ט' י'): "וידע אונן כי לא לו יהיה הזרע והיה אם בא אל אשת אחיו (לאחר שייבם אותה ולקחה לו לאישה, כפי שהתורה מצווה על אח שאחיו הנשוי מת בלא בנים) ושיחת ארצה לבלתי נתון זרע לאחיו. וירע בעיני ה' אשר עשה וימת גם אותו".

לפני ההסברים שחז״ל טוענים ניתן להבין שהקדוש ברוך הוא התייחס בחומרה רבה למעשה השחתת הזרע והמית את אונן. מכאן לומדים חז"ל (מסכת נידה דף י"ג): "אמר רבי יוחנן: כל המוציא שכבת זרע לבטלה – חייב מיתה, שנאמר: "וירע בעיני ה' אשר עשה וימת גם אותו". רבי יצחק ורבי אמי אמרי (מבארים מדוע הוא מתחייב מיתה, משום שבמעשהו) כאילו שופך דמים (רוצח)".

שאלות:

1)האומנם אם מיסתכלים על הדברים בצורה יותר הגיונית הוא יכל גם להרוג את אנון בגיל 14,18 עוד לפני כל הסיפור

אם הוא שפך זרע לבטלה עכשיו (בזמן שהוא נשוי) אני בטוח שגם בגיל צעיר יותר עשה זאת ולא רק הוא גם אחרים אז למה דווקא עכשיו המית אותו?.

2) לסיפור יש צד נוסף שהוא רצה לשמור על היופי של אישתו תמר, אז לפי מה שאני חושב המוות בוצע לאחר שהוא הפר את מצוות ״ פרו ורבו״ ואז העניש אותו לב דווקא בשל שפיכת זרע לבטלה.

3) אני מעריך את שולחן ערוך ודברי חז״ל אבל עם כל הכבוד אם היה חומרה גדולה במעשה זה היה חלק מ-613 מצוות שהבורא הציב לעם ישראל.

4) אני מסכים שיש לחלוטין חומרה במעשה ויש מגפה נוראית של פורנוגרפיה בארץ,ובעולם אבל ניראה לי שעברו תפרופורציה בצורה שמציגים תדברים ודרך שזה עובר לבני נוער ולהציג את זה כ״ העבירה החמורה ביותר״.

נוסף על פי הרבי מחסידות חב״ד התיקון הוא לא בעייתי.

אשמח לתשובה לגבי הנושא

תשובה

בס"ד
שלום רב,

יש דגשים ששייכים יותר לנסתר.
בנגלה, בתורה שבכתב לא כותבים ולא מדגישים את חומרת המעשה.
אבל בנסתר - בנזק שנעשה לנשמה, הדברים הם קשים וחמורים.
מצד אחד, לא רוצים לייאש את מי שנופלים במעשים אלו - גם אין הצדקה לייאש אותם, מפני שיש תיקון לדבר.
מצד שני, לא רוצים להקל ראש במעשים אלו מפני שהם גורמים נזק רוחני וחייבים להתאמץ מאוד מאוד להיגאל מכך גאולה שלמה!

אני ממליץ לך לעזוב את הפלפולים (לעתים היצר הרע מזמין את הפלפול כדי להתיר את מעשיו) פשוט שמור על הברית.