היריון וצומות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 11/07/16 15:20 ה בתמוז התשעו

שאלה

שלום רב,

בשעה טובה אני בהיריון, ביום אני בשבוע 28 להיריון.

שאלותיי הן לגבי בצומות הקרבים:

1. י"ז בתמוז- בעז"ה אהיה בשבוע 30 להיריון. האם וכיצד עליי לצום?

2. תשעה באב- בעז"ה אהיה בשבוע 33 להיריון. האם וכיצד עליי לצום?

3. צום גדליה- בעז"ה אהיה בשבוע 40 להיריון או מעט אחרי לידה. האם וכיצד עליי לצום?

4. צום יום כיפור-בעז"ה אהיה בשבוע 41 להיריון (בהריונותיי הקודמים הגעתי עד שבוע 41 ואפילו 42) או שמעט אחרי לידה. האם וכיצד עליי לצום?

תודה רבה!

תשובה

שלום
בי"ז בתמוז ובצום גדליה את פטורה מהצום. (וכן בי´ בטבת ובתענית אסתר שתהיי בע"ה אחרי לידה, את פטורה מהצומות).
תשעה באב - להכין את הגוף היטב לצום, כלומר, להתחיל להרוות את הגוף בנוזלים לפחות יום וחצי לפני (שישי בבוקר). ולאכול פחמימות וחלבונים לפני הצום.
תיקון - מכיון שהשנה מדובר בצום נדחה, ברגע שמתחילה תחושה לא טובה כלשהי, את מפסיקה את הצום.
יום כיפור - גם אליו צריך להתכונן כמו שצריך (מבחינת שתייה מוקדמת ואכילה טובה). להלן קישור לתשובה במכון פוע"ה למקרה כשלך - http://www.puah.org.il/ViewShut.aspx?ArticleId=20342
אם תהיי ביום כיפור אחרי לידה, זה דינים אחרים. את מוזמנת לשאול או לראות תשובות דומות באתר של מכון פוע"ה.
שיהיה כל טוב ובשורות טובות