תשעת הימים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/07/16 18:34 ד בתמוז התשעו

שאלה

שלום הרב. ראיתי שיש כאלה שמתירין להתגלח לכבס להתגלח ולהסתפר כל שלושת השבועות חוץ מהשבוע שחל בו תשעה באב. השנה דחו את צום תשעה באב משבת לראשון למרות שהתאריך (תשעה באב) חל בשבת. אם כך בשבוע שחל בו התאריך תשעה באב שבו אין צום מותר לכבס להתגלח ולהסתפר?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

לפי בני אשכנז החל מר"ח הכל אסור, ולכן אין שאלה כלל.
לפי בני ספרד, לפי פשטות ההלכה השנה אין שבוע שחל בו ולכן הכל מותר (מלבד בתשעה באב). ויש בין חכמי הספרדים שהחמירו מר"ח.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ