על המחיה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 10/07/16 17:33 ד בתמוז התשעו

שאלה

שלום הרב, אם אכלתי ספגטי כארוחת צהריים ב15:50 ושכחתי לברך ברכה אחרונה ונזכרתי רק ב17:20 (עבר שעה וחצי) היה מותר לי לברך "על המחיה" בזמן הזה? או שזה ברכה לבטלה חס ושלום? אני עדיין שבעה מאותה ארוחה למרות שעבר יותר מ72 דקות.

תשובה

שלום
לכתחילה אכן צריך לברך בתוך 72 דקות, אך בדיעבד, כל עוד את שבעה מהאכילה, את יכולה לברך.
כל טוב