עבודה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 10/07/16 16:59 ד בתמוז התשעו

שאלה

שלום הרב,

1. מותר לי לעבוד במקום בו מוכרים בין היתר דברים שמנוגדים להלכה? (נגיד בגדים לא צנועים, בגדי ים, כפכפים ועוד...)

2. אם בטעות לא יכלתי להתאפק וצחקתי באמצע שקראתי ברכת המזון אני יכולה להמשיך מהמקום בו עצרתי או צריך לחזור להתחלה?

3. איך אפשר למצוא רבנית שמתאימה לי? אני חוזרת בתשובה. יש רבניות שעסוקות ולא זמינות במיידי ואני צריכה ממש רבנית צמודה שאוכל לשאול אותה לגבי הלכות ומקרים דחופים.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1. רק אם את לא מוכרת את הדברים הללו, את יכולה לעבוד שם. לך אסור למכור דברים שמנוגדים להלכה.

2. הפוסקים רואים את ברכת המזון כמו תפילת עמידה. יש להתייחס לברכת המזון בכובד ראש. אם מדברים באמצע ברכת המזון חייבים להתחיל מהתחלה. אם יצא ממך פרץ צחוק בלי דיבורים, אפשר להמשיך ולסיים את הברכה.

3. מוצאים רבנים במסגרת הלימודים. תמצאי באזור שלך מקום בו יש שעורים של רבניות. תבואי לשעורים הללו, תכירי את הרבניות ומתוכן תתקרבי אל מי שנראית לך מתאימה. כך תעשי לעצמך רבנית.