ליפגלוס בשבת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 09/07/16 21:22 ג בתמוז התשעו

שאלה

לכבוד הרב שלום,

אני משתמשת בשבת בליפגלוס נוזלי.

שאלתי היא, האם במידה ושפתיי יבשות וסדוקות מותר לי להשתמש בו בתדירות גבוהה מהרגיל כמוסיף לחות לשפתיים? (כתחליף לשפתונים למריחה שאסורים בשבת), או שיש עם זה בעיה מעצם הטיפול ביובש בשבת, אף שלא מדובר בתרופה אלא במוצר שרגילים להשתמש בו כולם?

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כאשר מקובל אצל נשים רבות להשתמש בשבת בשפתון כזה, הדבר מותר.
להלן הרחבת הדברים מתוך
http://din.org.il/2011/07/26/מריחת-שמן-למניעת-יובש-בשבת/

אם מורח את השמן כדי למנוע יובש או שפשפת, ואפילו אם יש לו כבר יובש קל, ומורח כדי להקל על עצמו, מותר למרוח מפני שאין זה סיכה לרפואה אלא כסיכה לתענוג.

*יובש בשפתיים בימות החורף, אם הם יבשות באופן שמצטער מזה, אסור למרוח שמן.

אמנם אם מנהג העולם לסוך את השפתיים בשמן גם כשאין להם יובש, במקרה כזה מותר גם למי שסובל כבר מיובש לסוך בשמן, מכיון שהפעולה מוגדרת כמעשה שגם הבריאים עושים אותו ואינו מוגדר כפעולת רפואה. [אני לא יודע מה מנהג העולם בזה, אבל אם ידוע לך שמנהג העולם למרוח שמן במשך כל ימות החורף אזי מותר לך בכל אופן למרוח].