דגים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/07/16 18:08 ב בתמוז התשעו

שאלה

שלום,

לא מזמן התחלתי להכין דגים לשבת ואשמח לדעת את ההלכות הקשורות בעניין זה:

א. הבנתי שדג הוא לא מוגדר האם הוא בשרי או חלבי ולכן שאוכלים אותו, יש להחליף סכו'ם. האם זה נכון?

ב. שאני מבשלת את הדג אני עושה אותו בכלים בשריים (קרש החיתוך בשרית, הכף והסיר בשריים ועוד) אם כך, האם מותר לי לאכול את הדג בארוחה חלבית עם כלים חלביים?

ג. האם זו מצווה לאכול דג בשבת או מנהג?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

ג. אין מצווה לאכול דג אלא מנהג.
א. אמנם איננו בשרי ואיננו חלבי, אבל מחליפים רק אם רוצים לאכול לאחר מכן בשר, מכיוו שאין לאכול דג ובשר כאחד זה קשה למחלות מסוימות.
ב. לכתחילה אין לבשל דג בסיר בשרי. יש שהקלו בתנאים מסוימים, אבל לכתחילה יש להצריך סיר מיוחד לדגים.

שבוע טוב
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ