נפילה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/07/16 17:18 ב בתמוז התשעו

שאלה

שלום לכבוד הרב

לצערי היתה לי נפילה באינטרנט במקום לא צנוע.

כיצד ניתן לתקן?

תודה לרב

תשובה

בס"ד
שלום רב,

הצער והחרטה שלך הם תיקון העבר.
הפחד הגדול הוא מה יהיה בעתיד?
מי שנפל פעם אחת עלול ליפול שוב!
אנחנו מתרשמים מנזקים חומריים יותר מאשר מנזקים רוחניים אבל האמת היא הפוכה.
גדול המחטיאו יותר מן ההורגו*
הנזק לנשמה חמור הרבה יותר מהנזק לגוף.
אתה צריך לראות עצמך כמי שטעם פעם אחת סמים כבדים ועתה הוא נאבק עם עצמו שלא להפוך נרקומן.
אתה חייב להיות בפחד מתמיד מהנפילה הבאה - שלא תבוא.
אתה חייב לשים לעצמך סייגים כבדים שימנעו את הנפילה הבאה.
להתקין הגנה לגלישה בטוחה ('רימון' וכד')
לשבת מול המסך רק במקום בו עוברים אנשים כך שהחשש מפניהם ירתיע אותך.
במקביל עליך לחזק את היצר הטוב - בתפילה מעמיקה יותר, בהקדשת זמן ללימוד תורה ולעשיית חסד.

* עיין בקישור
http://www.yeshiva.org.il/wiki/index.php?title=המחטיא_את_האדם_יותר_מן_ההורגו