ספרים...

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 08/07/16 15:24 ב בתמוז התשעו

שאלה

למה יש לי את היצר של לקרוא על אהבה בספרים? למה זה כל כך מענין ומושך אותי?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

האהבה היא רגש מאוד חזק באדם.
אהבה מעניקה לנו אושר ושמחה, בטחון וכוח יצירה.
אהבה מתרחשת במעגלים רבים: איש ואישה, הורים וילדים, אחים, חברות...
יש גם אהבת עם ישראל וארץ ישראל, אהבת מולדת, אהבת מקום...

אצל בנות הרגש יותר מפותח וממילא יש צורך גדול יותר למלא אותו.
בגיל מבוגר יותר יש לאדם כבר אהבות משלו: בעל ואישה, ילדים וכו' אבל בגיל הנעורים אין מקום לבטא את גודל הרגש.
את החוסר הזה ממלאים ספרים וסרטים וכד'
בתנ"ך יש תיאורי אהבה: שיר השירים כולו הוא שיר אהבה גדול ונורא.
יש תיאורים של אהבת יעקב ורחל, אהבת מיכל ודוד ועוד
גם בחז"ל יש תיאור נפלא של אהבת רחל בתו של כלבא שבוע לרבי עקיבא.
אין פסול בקריאת סיפורי אהבה בתנאי שהם לא מתארים מעשים מתועבים או התנהגויות פסולות.