גילוח

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/07/16 08:41 ב בתמוז התשעו

שאלה

האם אסור להתגלח בתער בפנים כדי להפחית סיכון לחתיכה בפנים? או שזה משהו רוחני אחר? אני מתגלח במכונת גילוח כבר שנתיים וזה קשה להמשיך להתגלח כך, וגוזל ממני זמן רב ומיקוד, בעוד גילוח עם הסכין גילוח לוקח לי 3 דקות עם קצף גילוח לבן, אני אשמח לדעת מה סיבת האיסור הזה, תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

האיסור לגלח בתער הוא עצמי. נאמרו מספר נימוקים בחז"ל ובראשונים (הדמות לגויים, צורת היהודי ועוד נימוקים), אולם הדין לא משתנה שאסור לגלח בתער. כידוע כל טעמי התורה הם הסברים המנגישים לדעת האדם, אבל לא משנים את הדין.

שבת שלום
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ