המאמר האנונימי

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 07/07/16 20:22 א בתמוז התשעו

שאלה

לכבוד הרב

התפרסם באתר כיפה מאמר של רב אנונימי שכתב דברים לא קלים לעיכול. אני לא יודעת אם הרב קרא, אבל זה משהו שאותי זיעזע ואני חושבת שאני מסכימה איתו וזה מה שעוד יותר מזעזע אותי שלזה הגענו, למה שהוא מתאר!

האם הרב מסכים עם הנאמר שם? וכיצד קרה שהגענו לזה, ומה לעשות להפסיק את הסחף הנוראי הזה?

תודה רבה

רבקה

תשובה

שלום

אני מסכים. אך בתוספת שלוש הערות.

א. 'סלעים מחסה לשפנים'- צריך לדבר בשם גלוי ולא באנונימיות. אין לפחד כלל- הלא ד' נמצא עם אנשי האמת והצדק, וגם הציבור עצמו מושפע מגבורות ולא מהצגות.
ב. המציאות חמורה פי כמה מהמתואר בדבריו, בחלקים לא מבוטלים בציבור.
ג. אסור להתייאש אפילו במשתמע. רק אור, עשיה, כפליים לתושיה, ואמונה גדולה באור הגנוז בציבור כולו וביחידיו. כביקורתו של ד' לפדגוג האלהי שחטא במי מריבה- "אל תהיו קורין לבני 'מורים'".
הנפילה הגדולה שמתחוללת בציונות הדתית בשנים האחרונות צריכה לדרבן את מחצדי חקלא לפעול בתוספת מרץ, ולהאמין שדוקא ממנה יוושע. לאחר האכזבה שתבוא מהבליעה בתרבות המערבית, יגיע תור גדול מאד של חזרה אל התורה התמימה. את העתיד הזה יש להכין וממנו לשאוב ישועות ונחמות.

לגבי האמונה בתיקון, עייני בסיפא-
https://www.kipa.co.il/ask/show/323428-כמה-נושאים

לגבי דרכי התיקון השלמים, עייני בספר לאמונת עתנו, בריש חלק א.

כל טוב