גזל

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 07/07/16 18:45 א בתמוז התשעו

שאלה

הנני. בעל תשובה עובד גם כשליח עיתונים (עיתון מנויים חילוני) שאלתי היא : האם עיתונים רזרבה שנשארים בסוף החלוקה ניתן לתת כמתנה לאדם פרטי שנהנה מקריאת העיתון זאת מתוך ידיעה ברורה שאין לבעלי קו החלוקה צורך והיא מיועדים לאשפה או שמדובר בגזל. מבעל הקו עצם מתנה לאחר ללא תמורה והאם זו עבירה נוספת לתת ליהודי לקרוא בעיתון לא צנוע ?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

בהחלט יכול להיות שהאדם שאתה תתן לו עיתון במתנה, אם לא היה מקבל ממך, היה קונה את העיתון, כך אתה מונע רווחים מהעיתון.
לכן הכי נכון לבקש רשות מבעל הקו - זה רכוש שלו ואתה צריך לקבל הסכמתו לכך.

קשה לי להבין כיצד בכלל יכול אדם לעבוד, לסייע או למכור עיתון לא צנוע.
זה בכלל מסייע בידי עוברי עבירה.