כיסוי ראש בפני בן זוג של אמא

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 07/07/16 16:41 א בתמוז התשעו

שאלה

שלום רב כבוד הרב

ב"ה בשעה טובה אני הולכת להתחתן בקרוב ולאחר החתונה (עקב כך שארוסי משרת בקרבי ונמצא בבית פעם בשבוע) לאורך תקופה לא קצרה אני הולכת להימצא באופן יום יומי בבית של אמא שלי. הוריי גרושים ואמי חיה מזה ארבע שנים (אמי לא דתיה ולכן הם לא נשואים) עם בן זוג.

האם גם בפני בן הזוג של אמי עליי ללכת לאחר החתונה עם כיסוי ראש? אם הוא בן בית בביתי אין היתר לכך?

תודה רבה

תשובה

שלום
ראשית, מזל טוב. שתזכו להקים בית נאמן שיהיה בע"ה בנין עדי-עד.
כאשר אין אנשים זרים בבית שלך, מותר מעיקר הדין ללכת בלא כיסוי ראש (מצד מידת חסידות ראוי גם אז לכסות).
כאשר יש בבית שלך אנשים שאינם מקרבה ראשונה, לרוב הפוסקים אסור ללכת בשיער גלוי, וכך נכון לנהוג. ובוודאי בפני מישהו שאינו קרוב.
כל טוב