תוכנת אופיס דרך האוניברסיטה

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 07/07/16 15:29 א בתמוז התשעו

שאלה

בס"ד

אני לא בטוחה שהשאלה שלי נשלחה.. מנסה שוב

שלום רב,

אני עובדת באוניברסיטה. דרך האוניברסיטה יש אפשרות לעובדים לרכוש תוכנת אופיס למחשב, אך תחת התנאים הבאים:

1. מותר להתקין אותה על המחשב הפרטי ולהשתמש בה לצרכים שלא קשורים לעבודה, אם עושים בה גם שימוש לצורכי העבודה.

2. מותר להשתמש בה רק כל עוד קיימים יחסי עבודה עם האוניברסיטה.

בפועל האוניברסיטה לא אוכפת את התנאים האלו. ברגע שעובד רוכש את התוכנה הוא מתקין אותה על המחשב שלו, וזהו. אין בקרה או פיקוח על המשך השימוש.

אני חשבתי לרכוש את התוכנה עבור המחשב הנייד של אבא שלי. אני יכולה לעשות בו שימוש מדי פעם לצרכי העבודה שלי (למרות שיש לי מחשב משלי), אך דואגת שכאשר אפסיק לעבוד באוניברסיטה תהיה בעיה מבחינת גזל אם אבא שלי ימשיך להשתמש בתוכנה.

רציתי לשאול מה נכון לעשות מבחינת ההלכה? האם להימנע מלרכוש את התוכנה?

תודה רבה

תשובה

שלום

יש לעמוד בתנאי הקניין, ולכן אם את משתמשת לעיתים במחשב של אביך לצרכי המוסד, מותר. לאחר הפסקת העבודה עלייך לשאול רשות מהמוסד להמשיך בשימוש התוכנה למרות שעזבת.

כל טוב