לכסות את הראש בזמן תפילה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 07/07/16 12:28 א בתמוז התשעו

שאלה

שלום וברכה לכבוד הרב!

התחתנתי לפני שלושה שבועות.

רציתי לשאול האם בזמן שאני מתפללת או מברכת אני צריכה לשים כיסוי ראש? ואם כן האם מלא?

יש לציין שאני מכסה את הראש באופן מלא מחוץ לבית.

תודה

תשובה

ב"ה

שלום.

יש פוסקים המקלים לאשה שלא לכסות את ראשה בזמן תפילה וברכות.

אולם מנהג טוב הוא בזמן שמברכים ומתפללים לכסות את הראש מדרך כבוד .כדאי לך להוות סמל ודוגמא לבני ביתך ובעיקר לבנותייך ולנהוג מנהג של כבוד בעת ברכות ותפילה.

ןמטעם זה אישה שאיננה מכסה את ראשה בחוץ [כשהיא נכנסת לבית הכנסת היא מכסה את ראשה ]אף שאין טעם במנהג זה הוא ראוי לשבח מפני שהוא מציין את הכבוד ואת ההערכה של אותה אישה לבית כנסת ולדבר קודש.

עייני גם בתשובתי ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show/85002

ולכן בזמן תפילה וברכות יש לכסות את הראש וגם במציאות שקשה כגון לפני הטבילה במקווה .
וכאמור יש פוסקים שמקילים בכך.
אכן הבנות הרווקות לא נהגו לכסות את ראשן ועייני נא בתשובתי ציטוט מדברי ה"יביע אומר" על כך ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=33721

בברכה,

עוזיאל אליהו

.