גילוי עריות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 05/07/16 22:58 כט בסיון התשעו

שאלה

שלום הרב אז ככה דבר ראשון אני מצטער על המילים שאומר פה ודבר שני מקווה שתעזור לי כי אני ממש אובד עצות בעניין...אז ככה הרב שנה הבאה אני הולך לישיבת הסדר...הייתה לי חברה ובעוונתי לא שמרנו נגיעה והיו נשיקות וחיבוקים..אני יודע שאין אפוטרופוס לעריות ויום אחד עשינו את זה "יבש" כלומר ללא "גילוי ערווה"...עם בגדים...אני ממש מצטער ממש ממש ממש מקווה שזה לא יהרוס לי את בחיים מפאת העונש הגדול משמיים....האם עברתי על "גילוי עריות" מפורש מדאורייתא?או מדרבנן?או שלא עברתי על "גילוי עריות" אלא על "איסורי ביאה"?בבקשה תעזור לי אני ממש מפחד....ואני ממש מצטער על מעשה זה...אני כבר לא יודע מה לחשוב...ואני מפחד שהעונש יהיה שלא אצליח להגשים את חלומי כרופא....או שלא אצליח חברתית בישיבה שנה הבאה....אני מקווה ממש שלא עברתי פה על "גילוי עריות" כי זה "יהרג ועל יעבור"...ואם עברתי אני לא יודע מה אעשה עם עצמי...מקווה שתוכל לעזור לי ...ממש מחילה על המילים ממש מחילה פשוט רציתי שתדע את המקרה לפרטי פרטים...על מנת שתוכל לעזור לי..

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כמה תשובות בדבר:
(1) אם הייתם שניכם בבגדים אין כאן ביאה אסורה.
כדי להבהיר את העניין אני מצטט לך מתוך ויקישיבה ערך 'ביאה'*:

נחלקו אמוראים מהי העראה:
יש סוברים שזוהי נשיקת האבר (של הגבר) בפתח הפרוזדור (של האישה).
ויש סוברים שזוהי הכנסת עטרה (החלק העליון של האבר הגברי) לתוך הפרוזדור. וכן הלכה.

ולדעה זו נחלקו אחרונים:
יש אומרים שיש צורך בהכנסת כל העטרה.
ויש אומרים שדי בהכנסת מקצת עטרה.

(2) גם אם חלילה אתה עובר על האיסורים הכי חמורים, עדיין יש תשובה ויש תיקון.
עיקרון התשובה נועד לתת מענה לפחד שלך: יהודי לעולם לא יתייאש ויחשוב שהכל אבוד. יש תשובה וממנה זוכים לתיקון ולהמשך חיים יפים וטובים.

(3) המעשים שעשית עם החברה שלך באמת אסורים ולכן למרות שלא היה גילוי עריות, אתה צריך תיקון גדול לחטאים אלו. לכך נועדה התשובה שכוללת:
א. הכרה בחטא
ב. חרטה
ג. קבל לעתיד

אתה צריך לעשות עבודה רוחנית של תשובה - זו עבודה קשה וכואבת. א. להגיע להכרה מלאה שהמעשים הללו הם חטאים שמזיקים לך רוחנית (גם לבחורה).

ב. אתה צריך חרטה עמוקה ומלאה על המעשים הללו, זה לא קל שהרי מעשים כאלו מאוד נעימים ומענגים(!).

ג. החלק הקשה ביותר: צריך שההכרה שלך בחומרת החטא והחרטה שלך יבטיחו שלא תחזור על מעשה כזה לעולם ועד.

(4) הפחד שלך מפני עונש הוא מוטיבציה מאוד בסיסית בקיום מצוות. חשוב שתפתח תודעה יותר עמוקה לקיום התורה מתוך אהבה ולא מתוך יראת עונש, כפי שמדריך הרמב"ם בהלכות תשובה פרק י'**.

* ערך ביאה
http://www.yeshiva.org.il/wiki/index.php?title=מיקרופדיה_תלמודית:ביאה

** הלכות תשובה פרק י'
http://www.mechon-mamre.org/i/1510.htm