מזוזות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/07/16 07:21 כח בסיון התשעו

שאלה

שלום רב.

אנחנו גרים כרגע בשכירות ועומדים לעבור דירה.

כשהגענו לדירה שאנחנו שוכרים היא היתה ריקה וללא מזוזות בדלתות.

שמנו מזוזות מכספנו ללא שום תמורה מבעלת הבית.

השאלה האם מותר לנו לקחת את המזוזות לבית החדש למרות שקנינו אותם מכספנו?

אם אפשר הסבר מפורט ועל מה מסתמכת התשובה.

תודה רבה ויום טוב.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אסור להניח דירה ללא מזוזה, אבל מדיני חו"מ המשכיר צריך לשלם לכם על המזוזה שהיא חובתו. ועל כן יש להודיע למשכיר שישלם ואם יאמר שאינו רוצה אפשר להוריד את המזוזות. שו"ע יו"ד סי' רצא סעי' ב.

שבת שלום
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ