תורה ועבודה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 03/07/16 23:37 כז בסיון התשעו

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני עובד כיום במפעל במתכונת של שבוע יום ושבוע לילה ללא שבת ח"ו.

לפני כן עבדתי במקצוע שמאוד אהבתי בעולם ההייטק ובשעות נוחות.

העניין הוא שבזמן עבודתי כיום אני מאזין קבוע לשיעורי תורה דרך אוזניות והסלולאר מה שלא התאפשר לי בעבודה הקודמת שאהבתי.

אני מתחבט הרבה ביני לבין עצמי מה לעשות?

האם לשאוף ולחפש עבודה בתחום שאני אוהב או להמשיך בעבודה שאני שונא בידיעה שכך מתאפשר לי להאזין לשיעורי תורה?

אני בדילמה מאוד גדולה וקשה לי במיוחד השבוע לילה שאני ללא האשה והילדים.

מה לעשות…?

תודה מראש.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אדם תמיד יעשה מה שטוב לו ומה שלבו חפץ, אין אפשרות לכפות את הרצונות האחרים לאורך זמן. על כן תמיד עדיף שיהיה רצונו בשלמות ואפילו שלא ישמע שיעורים, בכו"א התאמת הרצון היא העיקר.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ